Jak jsem objevila Ameriku

Kolumbus objevil Ameriku před 520 lety a Vikingové dokonce 500 let před ním. Já ji jela objevit v červenci 2014. Když jsme vystoupili z letadla, a vystáli si frontu k emigračnímu úředníkovi jménem Szprizt, který s námi začal vtipkovat, tak jsem už věděla, že moje cesta objevů v Americe bude veselá a barevná.

Ve Spojených státech je všechno velké: bezedné kelímky a nápoje XXL, vzdálenost mezi městy a pěti proudé silnice.
V Americe je také všechno barevné: lidi všech národností a SPZ aut podle jednotlivých států.
A jak jsem viděla já v barvách tuto zemi?

 

1. ZELENÝ WASHINGTON = město moudrosti

Z pohledu Feng Shui je zelená barvou růstu, začátku a objevů. Zelená je také barvou zdraví, a toto město posiluje zdravou sebeúctu a hodnotu národa. Město pohody a klidu. Město plné stromů a zeleně. Město muzeí, kde je do většiny z nich vstup zdarma. Město památníků prezidentů a obětem válek.

Co jsem zde objevila? V Muzeu letectví a kosmonautiky jsem zjistila, jak se cítí kosmonaut ve vesmírné loďi. A v roce, kdy jsem se narodila už Američané do vesmíru poslali Syuz č. 17,18 a 20.

Co mě zde překvapilo? Bílý dům, že je menší než jsem čekala. Někdy prostě věci vypadají větší, než ve skutečnosti jsou.

WASHINGTON

 

2. ZLATÝ NEW YORK se zeleným srdcem

Z pohledu Feng Shui zlatá barva symbolizuje úspěch a slávu. Učarovala mě zde energie města, která je všude cítit. Město, které nikdy nespí. Město, které zná spousta lidí, aniž tam byla. Při procházce po Manhattanu jsem si někdy připadala jako v kulisách filmu Sexu ve městě, Přátelích nebo filmech Woddy Elena. Úžasný byl západ slunce po Brooklynském mostě.

Co mě zde překvapilo? Zatím co z pohledu Feng Shui srdcem rodiny je kuchyně, protože souvisí se zdravím, tak i město jako je New York, má své zelené srdce = Central Park. Zelená oáza pro Newyorčany, kam chodí běhat, relaxovat nebo si romanticky půjčit lodičku. A park je opravu ve středu města!

Co jsem zde objevila? Velikost mrakodrapů a jejich sílu. Pohled podívat se na věci z jiného úhlu a z výšky. Žluté taxíky zářily i ze 102 patra!

NEW YORK

 

3. BLANKYTNĚ MODRÝ CAPE CODE a štěbetání racků

Z pohledu Feng Shui modrá barva je uklidňující. Navozuje pocit míru, důvěry a je to barva komunikace. Je to barva moře a oblohy, proto je spojená s dobrodružstvím a objevováním. A tak jsem se vydala na moře a jela objevit velké savce – velryby.

Co mě zde překvapilo? Na ceduli na pláži psali, že pokud vedle vás bude plavat žralok, je třeba zachovat klid, nepanikařit a plavat horizontálně k pláži. Jak jednoduché! Ještě že bylo chladno a máčela jsem si jen nohy.

Co jsem zde objevila? Svobodné velryby na širém oceánu a i když vím, že mému žaludku malá letadla a houpající lodě nedělají dobře. Tak to stálo za to! Rozuměla jsem jim i beze slov. Tato oblast pro mne měla kouzlo nekonečna a dostala jsem moře nových nápadů.

CAPE CODE

 

4. ČERVENÝ PORTLAND jako vařený humr

Červená barva je barvou vize, rozhodnutí a odhodlání. A protože jsme byli v kraji, kde je specialitou humr, tak jsem neváhala a vyzkoušela místní specialitu.

Co jsem zde objevila? Příjemnou restauraci, kde jsme si dali Humra a mušle. Z pohledu Feng Shui nás z 1/3 ovlivňuje prostředí, které má velký vliv nejen jak se v prostoru cítíme, ale také jak se k sobě chováme.

Co mě překvapilo? Že Steve, majitel restaurace, když zjistil, že jsme z Čech, tak se celý rozzářil. Začal vyprávět, jak navštívil Prahu stověžatou a jak ho očarovala. Stejtě tak jako nás Stevův humr. Humři sbližují a hlavně úžasně chutnají! A pivo se tam pije ze zavařovacích sklenic.

PORTLAND

 

5. STŘÍBRNÝ BOSTON s vůní kávy

Z pohledu Feng Shui stříbrná souvisí s elementem kovu, který symbolizuje dokonalost, pořádek a řád. A právě Boston ve mne zachoval pocit dokonalosti.

Co jsem zde objevila? Na malém náměstí prodavače kávy, kde jeho prodejní stánek bylo jedno kolo a nabídka italské voňavé kávy. Někdy stačí výborný nápad a úsměv na tváři a máte delší frontu zákazníků než konkurence. Když máme správný směr a vizi, pak se sny realizují skoro samy.

BOSTON

 

6. ŽLUTÁ ARCADIA a jízda na mořském kajaku

Oblast na severovýchodě Spojených států, kde jezera a příroda jsou severské, ale geograficky oblast je na úrovni Španělska.

Co mě zde překvapilo? Jak je úžasné být součástí přírody, ať už v horách u jezer nebo na vodě v mořském kajaku.

Co jsem objevila? Byla jsem fascinována volností, lehkostí a svobodou skákajících delfínů. Potápěli se kolem nás lachtani. Splynutí s přírodou bylo úžasné. Stačilo se zastavit a jenom být. A nalézt v sobě kus ticha.

ARCADIA

 

7. NIAGÁRSKÉ VODOPÁDY = místo, kde jsem viděla sedm barev duhy

Co mě zde překvapilo? Že vodopády jsou skutečně velkolepé. Když jsme lodí připluli pod velký vodopád, tak mě čekaly 2 překvapení. Jednak být součástí takové masy vody a jednak že i pod pláštěnkou, kterou jsme dostali při vstupu na loď, jsme byli promočení na kost.

Co jsem objevila? Pokud chcete vidět duhu do kruhu, vyražte k Niagáře. Uvidíte sedmý div světa a na konci duhy je poklad. Krásná velká duha byla do kruhu, tím pokladem jsem byla já sama. Někdy hledáme poklady kolem sebe a přitom ty největší poklady máme sami uvnitř.

NIAGÁRSKÉ VODOPÁDY

SEDM HLAVNÍCH ZASTÁVEK A NA KONCI DUHA S POKLADEM.
DÍKY AMERIKO!

A jaké bylo vaše léto objevů?


olga
Olga

specialista na harmonický prostor
www.olgabu.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Magdalena napsal:

    Já z toho mám pořád strach. Už několikrát mě manžel přemlouval, ať se tam letíme podívat. Já nenávidím létání. Nejvíc co jsem zvládla bylo Španělsko https://www.cklub.cz/pruvodce/spanelsko/barcelona . Nedovedu si představit tak dlouhý let. Úplně se vidím, jak by mě museli nadopovat něčím jinak by to se mnou bylo k nevydržení.

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.