Ideální žena

Kdo jsem? Kde jsem se tu vzala?

Jsem tak trochu Žena ženám a zároveň psycholožka, lektorka a terapeutka. Takže vlastně nevím, do které kolonky bych se měla zařadit. No, možná do té i té, žena i psycholog, možná do žádné a možná je potřeba si vytvořit ještě nějakou kolonku svou, jedinečnou.

Stejně tak, jako jsem jedinečná já, Vy, nebo kterákoli Žena či Muž.

 

Kolonky zjednodušují

Oklešťují to, co je na člověku jiné, zajímavé. To, čím se liší od ostatních a čím přináší světu svou originalitu, svůj přínos. Abyste se vešla do nějaké obecné kolonky, musí vás trochu ukrojit. Tady něco přebývá, no, tady zase možná něco chybí, ale průměrně je to ono. Takže pokud takhle okleštíme dostatečně velký počet lidí, vznikne průměr.

Znáte to, pojmy jako průměrná žena, průměrný muž, průměrný spotřebitel, průměrný občan ČR, průměrný divák, průměrný student, všichni jsme v něčem průměr. To nezní moc pozitivně, co?

 

A co takhle pojem IDEÁL

Ideální ženaTen je ještě o třídu výš. Další kolonka, kam se ve skutečnosti nikdo nevejde. Všem něco přebývá nebo chybí, ale všichni do ní chtějí. Ale proč vlastně?

Komu se líbí Ideální žena

Kdo to je? Jaká vlastně je? Znáte nějakou? Stále více se kolem nás setkáváme s tím, že když je někdo ideál navenek, často za to může Photoshop (program na úpravu fotek, díky kterému z vás za minutu může být někdo úplně jiný).

Pokud to není Photoshop, tak push-upka, stahovací punčochy a drahý kadeřník. Pořád nic? Ideál navenek často bohužel neznamená vyrovnanost a štěstí uvnitř.

Znám mnoho atraktivních žen, které mi seděly na křesle v ordinaci a plakaly, že si nemohou najít toho pravého partnera, nebo že je někdo, na kom jim velmi záleží, nemá rád (často to nebyly ani ony samy).

Při pohledu na ně by leckoho napadalo – bože můj, tahle nádherná žena, která jakoby do ordinace vystoupila z obálky módního časopisu, jen odložila sklenku Martini a zaklepala, ta má problém?

 

A co když je to přesně o tom?

Nehoníme se za ideálem, aniž bychom si předem zjistily, co to vlastně obnáší? Není to jen hra, díky níž si můžeme věčně stěžovat, že nikdy nebudeme tak… (krásné, chytré, sexy…) jako ostatní? Aniž bychom se vůbec o něco snažily? A co když to po nás ani nikdo nechce? A co když to nejpodstatnější, co bychom si měly ujasnit, je to, co vlastně chceme my?

Milé dámy, svůj osud máme ve svých rukou…
Záleží jen na nás, zda a pro koho budeme ideál :-)

 

Lucie Lebdušková
PhDr. Lucie Lebdušková
klinická psycholožka
psychoterapie – hypnoterapie – systemické konstelace

www.lucielebduskova.cz
www.systemickekonstelace.com

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.