Energetické působení míst

Ubytování v Kovárně v Horní Lipové jsem si vybrala naprosto intuitivně, na internetu, moc jsem jejich stránky ani nezkoumala. Prostě jsem se rozhodla a jela. V této krajině jsem v životě nebyla. A přesto mě sem „cosi“ zavedlo a dokonce se záměrem rozhlídnout se, zda bych tady chtěla žít.

Při večerním hovoru se mi majitel zmínil o zdejší kapličce, a také o třech Indech, kteří ji navštívili. Tito muži četli v Praze z palmových listů a poté se podívali na některá místa v naší zemi. U zdejší kapličky meditovali a pak mluvili o tom, že zde silně proudí pozitivní energie. V první chvíli mi bliklo: „Proto jsem zrovna tady.“ Energetická místa, to je moje. Pracuji s lidmi, a proto přírodu vyhledávám, tam se dobíjím i čistím.

Druhý den po snídani jsem vyrazila oklikou ke kapličce. Kochala jsem se výhledem na protější kopce a děkovala Bohu, že jsem tu v tak krásné dny. Cestou mi bliklo, zda vyprávění o Indech není jen historka pro turistky. Ale byla jsem příliš zvědavá, takže jsem všechny myšlenky nechala „koňovi“ a prostě se tam šla podívat. „Budu něco cítit, nebo ne? Uvidíme.“

Kaplička jako taková mě příliš neoslovila. Přirozeně mě přitahovalo místo nad ní. Tam, kde je osamocený pařez. V jeho blízkosti mi bylo nejlépe. Nad ním je ve větvích stromů kruhový otvor. Jak brána do nebe. Sedla jsem si. Po chvíli jsem si lehla. Uvolnila se. Nechala jsem, ať mi moje tělo samo odpoví, zda tudy něco proudí nebo ne. Jen jsem se uvolnila, zvedla mě taková vlna, že jsem jen hlasitě vydechla. „Uf, sakra, to je teda průvan.“ Nechala jsem energii ve svém těle rozjet. Vlny probíhaly z první čakry, byly téměř orgastické. Jen jsem to rozdýchávala. Zavolala jsem přítelovi, který má dar napojit se na místo, a díky tomu, že je archeolog, tak vnímá i hodně staré informace. „Ahoj, máš chvíli? Můžeš se napojit na mě a na místo, kde jsem?“ A stručně jsem mu ho popsala. Jak jsme tak spolu mluvili, začali mnou opět projíždět vlny. „Je to místo zasvěcenců,“ řekl, a já málem vylítla z kůže, jak mi projel had páteří. Je fakt, že moje energie je díky mé práci momentálně velmi probuzená. Nic dalšího kamarádovi nepřišlo, jen, že to místo je spojené se ženami. Já sama jsem se ponořila ještě jednou do časoprostoru, ano, cítila jsem místo silně, pracovalo nejsilněji s první a druhou čakrou, přijímala jsem vibrace jako léčení. Neměla jsem vhled konkrétních rituálů, které zde kdysi probíhaly, mě osobně se otvírají jen na místech, kde jsem již někdy byla. Tam, kde potkám svůj minulý život, vidím celé obrazy, celý svůj příběh. Zde nad kapličkou jsem pouze vnímala přítomnost ženského působení, působení matky země. Je zde možnost se znovu zrodit, a to pěkně odspodu. Což je v dnešní době moc potřeba, protože mnoho lidí srdíčkově ulítává, žije s hlavou v oblacích a přitom je třeba být nohama na zemi. Být spojen se svým tělem, sexualitou – se základními životními funkcemi. První čakra pracuje s našimi kořeny, předky, ale také hmotou, takže peníze, materiálno, jak si stojím zde na zemi. Je to kořenová čakra. Druhá je spojena se sexualitou. Což je také kreativita, zrod nejen dítěte, ale i nových projektů.

V jednu chvíli jsem se prostě zvedla, poděkovala a odešla. Jaká zasvěcení zde probíhala, mi zůstalo tajemstvím. Evidentně to nepotřebuji vědět. Další hodinku jsem ležela na sluníčku a nechala vše doprobíhat. Zajímalo by mě, co by zde vnímali další lidé, jednak proto, že každý máme své originální „vidění“, a jednak, že je klidně možné, že si zde každý bude léčit to, co zrovna potřebuje. Může se mu rozehrát jiný příběh, jiné části těla. I toto energetická místa umí.

Jediné, co bych dodala, abyste na tato místa vstupovali s respektem a s vděčností. Pozdravili a také poděkovali. Protože, i když nic necítíte, nevěříte, nerozumíte tomu, co se děje, tak to neznamená, že to s Vámi nějak nepracuje. Jak říkal můj devadesátiletý děda, když jsem mu léčila nohy: „Už jsem dost starý na to, abych věděl, že nemusím všemu rozumět, a přesto to může fungovat.“

A propo…ubytování byla skvělá volba. Nádherní lidi, neuvěřitelná setkání a luxusní kuchyně. Že si budu až takhle kulinářsky užívat, to jsem teda netušila. Můžu jen říct- ANO – tak tohle si skutečně zasloužím. :)

Magda Křepelková

www.zenyvpohode.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Terkaj napsal:

    Váš článek mě pro to místo nadchnul natolik, že tam jedu na týden na prázdniny :) Konenčě vypadnu z práce a užiju si jen působení přírody a míst… Děkuji za inspiraci

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.