Dobrodružná cesta jménem Reiki

Mnoho z vás jistě tento pojem slyšelo. Reiki začíná být probíráno z různých stran, někdo ho opěvuje, někdo zatracuje a jiní mají zcela flegmatický přístup. Co to vlastně je za „magii“? :) Přirozené léčení? Jak to funguje? Jak zjistím, že to někdo dělá dobře a nemůže mi ublížit? S těmito otázkami se setkávám a rozhodla jsem se vám v tomto článku ukázat, že jde o tu nejpřirozenější věc jako je dýchání samo.

Ráda se s vámi podělím o mé zkušenosti s reiki a jak jsem se k tomu všemu vlastně dostala. A že to byla, je a vím, že bude, krásná dobrodružná cesta.

 

Reiki kam se podívám

Před několika lety se mi toto slovo „reiki“ objevovalo všude – úplně „náhodou“ se mi doslova samy spouštěly videa a otevíraly články na toto téma. Vlastně jsem si pod tím nic tak hmatatelného nedovedla představit, jen mě zajímal další obor přirozeného léčení a obohacení si života. A jednou večer to přišlo. Zabrousila jsem na internetu na jedny úplně jednoduché webové stránky postarší dámy provozující reiki terapie a zasvěcování jako jedna z prvních v Čechách. Bez přemýšlení jsem zavolala a objednala se. Kdybych v té chvíli tušila, co vše se rozpoutá a jakým směrem se můj život bude odvíjet, a hlavně jakou rychlostí, nevím, zda bych byla tak odvážná. :)

Ale dnes za to pokorně děkuji. „(Ne)náhody jsou prostě nádherné“ pomyslela jsem si s odstupem času.

Přišlo první zasvěcování, druhé, učení, následné několikaměsíční tréninky, učení práce a harmonizování čaker, psychických i tělesných bloků a čištění. Do toho má soukromá „práce“ na mém osobním růstu, studium dalších holistických techniky uzdravování těla a duše. Doslova až na dřeň jsem si okusila, co to je být na vrcholu blaha poznání a úplně na dně, kdy čelíte bolestem a blokům, o kterých jste ani nevěděli.

Vyrazila jsem na cestu a věděla jsem, že se nemůžu vrátit.
Musím jít jen dopředu.

Depositphotos_29129033_xs

To bylo chvílemi tvrdé, ale zároveň tak krásné a láskyplné. Jako bych si za posledních pár let prožila to, co jiní odžívají desítku let. Měsíc po měsíci jsem byla více a více u sebe. Poznávala jsem sebe a celý svět okolo mě, jako bych ho předtím snad ani neznala. A také, že ne. Nyní je hluboký, tak silný, něžný a láskyplný. Tak bohatý a pravdivý. Krásný a otevřený. Dodnes nepřestanu děkovat mým učitelům a inspirátorům, kteří mne v tomto procesu prováděli opravdu do hloubky a někdy bez servítků. Dostala jsem možnost objevit své poslání, své dary a schopnosti, a také láskyplnou sílu a odhodlání šířit je dále.

Zejména díky mé „reiki učitelce“, která je mi neustále nápomocna a jejíž učení je a bylo mnohdy až na dřeň, mohu nyní vykonávat já sama reiki terapie s láskou, úctou, pokorou a silnou empatií k prožitkům svých klientů, rodiny a přátel. Se stejnou zodpovědností si také udržuji své osobní hranice a prostor. Ctím samu sebe, a díky tomu i druhé a vše okolo mě. Miluji samu sebe, své tělo a duši, a díky tomu se mohou v mé přítomnosti otevírat těla a duše druhých. Zároveň neustále dělám krásné chyby, jako kdokoliv jiný, ale nyní už vědomě. A to je velký rozdíl.

Vše je tak impulsem k růstu, pokoře a sebe-vědomí.

 

Že mi toto vše dalo reiki?

Reiki vám nic nedá. Nic vám nevezme. Jen otevře, ukáže a očistí. Zbytek je na vás, na dokonalé schopnosti vašeho těla, duše i mysli, uzdravovat se a být v harmonii. Pomocí práce s energií reiki se doslova obnažíte a „nevědomky“ se léčíte a čistíte.

Reiki terapie vám nikdy nemůže ublížit. Je to ta samá energie, jež cítíme, když jsme opravdu šťastní, nadšení a milovaní. Vy se prostřednictvím terapeuta jen napojíte silněji než byste to dokázali sami a dáte tělu, na všech jeho úrovních, možnost se léčit a dle vašeho načasování čistit bloky a nemoci. Jediné, co se může stát je, že vám může přijít otevření něčeho, na co ještě nejste v tu dobu připraveni. Proto se nechte vést intuicí ohledně výběru správného terapeuta. Je-li empatický, citlivý a zodpovědný, bude s vámi během terapií zacházet jemně, bude vás vnímat, ptát se vás a po terapii s vámi vše konzultovat. Měl by vám být k dispozici i po terapii v souvislosti s otázkami a pocity, jež třeba mohou být pro vás nové.

A pak přicházejí tak nenápadné, ale zároveň tak silné a důležité změny ve vašem životě, na které byste si třeba přicházeli několik let. A věřte mi, vím o čem mluvím. :)

 

Mně osobně velice při práci s každý člověkem pomáhá propojení reiki terapií a technik s vědomou prací s osobním růstem, moudrostí Ajurvédy a dalších východních filozofií, kde je to o třech R. :)

Respekt, Růst a Radost.

 

Máte-li konkrétní dotazy, neváhejte mne kontaktovat.

 

S láskou a přáním vědomého života plného energie

 

Jana HruškováJana Hrušková
celostní péče o tělo a duši
osobní růst a vize, semináře a workshopy
reiki terapie a harmonizační procedury

www.vivaenergia.cz

facebook/uzivejme.si

 

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.