Dítě teď nechci! Aneb jak na to bez hormonů

Pokud jste už někdy přemýšleli nad tím, jak mít pod kontrolou své reprodukční období, možná vás zaujala široká nabídka pilulek, přípravků a pomůcek farmaceutických firem. Možností je opravdu hodně.

Od minipilulky, přes běžné pilulky, pilulky „poté“, gely, podkožní i vnitroděložní tělíska, injekce, náplasti, kondomy, kloboučky, vaginální kroužky až po sterilizaci.

Všechny mají jedno společné. Jsou velmi účinné, „téměř bez nežádoucích účinků“, za přijatelnou cenu a hlavně velmi jednoduše použitelné. Nabídka vskutku lákavá.

Pokud se zrovna rozmýšlíte, co z uvedeného využít, vězte, že je ještě jedna možnost.

Moc se o ní neví ani nemluví, přesto se honosí zajímavým názvem: Symptotermální metoda přirozeného plánování rodičovství. Pokud se říká, že nejlepší věci jsou zadarmo, tak o plánovaném rodičovství to platí dvojnásob.

Moudrá příroda dobře vymyslela, jak se mohou partneři proti početí chránit. Ale jako vše přirozené to má jednu velkou nevýhodu – nikdo na tom nevydělá. Pro farmaceutické firmy je mnohem výhodnější utvářet si své pacientky od 14 let tím, že jsou každodenními uživatelkami hormonálních antikoncepčních metod.

Nepokusit se o přirozený způsob kontroly plodnosti, je jako rozhodnout se počít potomka a namísto krásného milování, rovnou zamířit do Centra reprodukční medicíny.

Nebo místo pokusu o přirozený porod si bezdůvodně zaplatit císařský řez. Hrát si na to, že jsme moudřejší než příroda, to se nám sice moc často nevyplácí, ale hrdě to ignorujeme.

expecting-1400878_960_720

Farmaceutický systém nás natolik zpracoval, že už většinou ani nepřemýšlíme nad tím, jestli se situace nedá řešit zdravě a přirozeně.

Dar schopnosti počít je jedním z největších darů, které jsme v tomto životě obdrželi.

Je to dar jako schopnost komunikovat, slyšet, cítit, pohybovat se… Přestože je plodnost stejně plnocenným darem, začne nás v průběhu života obtěžovat. A pak přijde otázka, co s tím?

Existuje metoda, která učí, jak sledovat menstruační cyklus a tím ovlivňovat plodnost. Pomáhá lépe poznat ženské tělo, vnímat, co se v něm děje, jak se mění hormonální systém a jak na změny reagujeme po stránce fyzické, emoční i psychické.

Ukazuje nám, že náš hormonální systém zásadně ovlivňuje i muže kolem nás a k čemu a jak se tyto informace dají využít.  Metoda nás učí komunikovat o našem intimním životě na takové úrovni, jako nikdy před tím.

Učí nás si plně uvědomit, že je zejména v našich rukou, jak každý měsíc dar plodnosti využijeme a že plodnost je vždy společná.

Je to další úroveň sebepoznání, která vede k harmonii a většímu vědomí sebe sama.

Tuto metodu zpracovali němečtí lékaři, psychologové a pedagogové a nazvali ji symptotermální metodou Sensi plan. Je to v současné době nejmodernější, nejjednodušší symptotermální metoda a její spolehlivost je nadstandardně vysoká – 99,6%.

Pevně věřím, že symptotermální metoda překoná bariéry neznalosti a nesmyslných mýtů, které se o ní šíří a bude ji využívat stále více žen a párů.

Bc. Kateřina Juřenčáková

Lektorka a poradkyně STM

www.zenaluna.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. Hana napsal:

    V našem případě přišel potomek trochu nečekaně. A velice rychle na to další. Vůbec jsem to takto neplánovala, ale co už. :) První těhotenství proběhlo v klidu, druhé už bylo horší. Také se po tom druhém mě tělo hodně změnilo. Asi největší problém my dělají změny v mých intimních oblastech. To se ale prý dá řešit, viz například https://www.labioplastika-praha.cz/

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.