Dětské království barev

Barevné kolečko – Ta vize přišla asi před rokem. Tehdy však nebyl ještě správný čas a ona vize potřebovala zrát, formovat se a nacházet si své vlastní místo. Na určitou dobu jsem ji odsunula s tím, že to asi nebyl dobrý nápad, ale pořád tam někde (v koutku mysli a zejména v srdci) to leželo a zrálo.

S přibývajícími zkušenostmi s dětmi i maminkami, s vnitřními dětmi nás dospělých a vzrůstajícím vědomím o dětské duši, se opět začala přibližovat. Krůček po krůčku, tvořila jsem programy, našla správného člověka pro spolupráci a přibývající nadšení spojené s trpělivostí a láskou k dětem dokazuje nemožné.

„Nemožné se skloní před horou lidské trpělivosti.“
– Sri Chimnoy :)

 

Proč já a děti?

Odjakživa jsem byla tak nějak hluboce napojená na dětskou duši a přitahovala dětské skupinky – v rodině, jako lektorka i jako terapeutka. Nejsem typ ženy vychovatelky a pečovatelky v klasickém slova smyslu, ale pracuji s hlubokými procesy uvnitř dětské duše. Cítím, z jakého prostředí přišly, proč se zrovna narodily do rodiny, ve které jsou a jaké informace rodičům skrze smutek, vztek, agresi, nespavost nebo nechutenství dávají. Zcela přirozeně jsem se stala takovým tlumočníkem mezi signály, které děti dávají (pocity, tvořivost, představy, sny, …) a řečí dospělých.

Zjistila jsem, že mi děti věří a tím pádem i maminky.

Při otevírání a důvěře dětské duši se otevírá i maminka. Když děťátko více tvoří a raduje se, samozřejmě to tak má i maminka, ale i naopak. Prostředí dělohy, bezpečí, tepla a radosti, je to nejpřirozenější, co děti znají a potřebují.

barevne-kolecko

 

Co je pro děti bezpečí?

Je to prostředí, kde mohou být samy sebou a přijímané, zcela se otevřít a neočekávat posuzování někoho jiného. Jen mohou vyjádřit to, co cítí a jak to cítí (nejlépe tvořivostí).

A odtud začal přicházet nápad „Barevného kolečka“. Prostoru, kde budou děti a barvy jedno. Ponoříme se do tématické tvorby, budeme si vyprávět příběhy, pohádky, učit se koncentraci a aktivní meditaci. Budou poznávat pravé významy slov přátelství a s každým dítětem bude zacházeno dle jeho přirozenosti, kde vzájemný respekt bude však na prvním místě.

Pracovala jsem s dětmi již dříve a to s rozličnými věkovými skupinkami (od 3 do 14let), a vím, že to jde. Vlastně po tom touží – mít přirozenou autoritu, která jim bude zároveň kamarádkou a bude jí jedno, jestli jsou najedené nebo čistě oblečené. Na to jsou maminky a i nejdokonalejší maminka potřebuje pomoc při pochopení svého pokladu– svého dítěte. :)

Děti touží mít prostředí, kde povolí uzdu své fantazii, tvořivosti
a budou si moci rozvíjet své sebe-vědomí, budou poznávat nové příběhy,
symboliky a ponoří se do objevování svých snů a schopností.

 

S láskou a radostí Vás maminky, a děti zejména, zveme k účasti na projektu „Barevné kolečko“, který se bude skládat z několika tématických kroužků, akciček a také konzultací pro maminky.

Primárně budou probíhat v Č. Budějovicích, ale nebudu se bránit vyjíždět s tímto projektem po celé ČR, protože mým přáním je vidět rozzářené děti, maminky a celé rodiny :)

 

Těšíme se na všechny

 

Jana HruškováJana Hrušková
autorka projektu „Barevné kolečko“ – více informací ZDE

www.vivaenergia.cz
www.facebook.com

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.