Co jsem se naučila od mužů

To nejdůležitější, co jsem se naučila od mužů je:

  • nebrat život tak vážně
  • uvolnit se a
  • užívat si každou minutu

 

Ve svým 18letech jsem ze dne na den přišla o svoji bezstarostnou pubertu a vyspěla.

Moje mamka onemocněla a já se musela postarat o všechno a o všechny. Skočila jsem tak do světa dospělých rovnýma nohama. Nechápala jsem své vrstevníky, jak se můžou smát takovým hloupostem? Jak se můžou tak dětinsky chovat? Vždyť už jsou přeci dospělí! Těšila jsem se na vysokou školu, že tam potkám lidi chytřejší a vyspělejší a budu si s nimi více rozumět. Bohužel jsem se mýlila. I tam byli spolužáci „nedospělí“.

Romantic cycling

Když jsem v 21 potkala svého bývalého přítele, říkala jsem mu, že potřebuji někoho dospělého, zralého, že se nechci starat o žádné „velké dítě“. Můj pohled na svět byl v té době takový, že život je vážná věc. Není zde prostor na hlouposti a odlehčení. Na nějaký čas, můj stejně starý přítel, přistoupil na to, že budeme brát život vážně.

Jak šel čas a my společně rostli, partner změnil strategii. Když jsem byla smutná a brala vše katastroficky, nelitoval mě, neutěšoval a danou situaci moc nerozebíral. Naopak. Snažil se mě rozesmát, rozptýlit, zahnat chmurné myšlenky, tančit se mnou. Jeho jediným cílem bylo, vytvořit mi úsměv na tváři :-)
Já ho v tu chvíli vždy nenáviděla a milovala zároveň. Někde uvnitř jsem totiž věděla, že dělá dobrou věc. Že mě tím učí, že není potřeba se zbytečně trápit a vše řešit. A povedlo se.

Dnes opravdu podstatně méně řeším maličkosti, hlouposti a věci, které nemohu změnit. Snažím se si užívat všech krás, které mi okolní svět nabízí a už nejsem tak „dospělá“.

Často o mužích říkáme, že jsou jak malé děti a nic neřeší.

Ano, je to tak a to je na nich to skvělé. Někdy nám tím sice lezou na nervy, ale umíte si představit, kdyby chlapi takoví nebyli? Kdyby také život brali moc vážně? Kdyby tu nebyl nikdo, kdo by nám ukázal, že to jde odlehčit? Já už tedy ne.

Vím, že pro muže je velkou odměnou, když nám dokážou vykouzlit úsměv na rtech a proto to dělají.

Nemějme jim to za zlé a náš úsměv jim dopřejme ;-)

 
Petra Chvátalová

www.petrachvatalova.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. nAuJyU napsal:

    evolution casino
    216nAuJyU+=“

  3. Pineal XT napsal:

    Thanks for a wonderful share. Your article has proved your hard work and experience you have got in this field. Brilliant. I love it reading. Pineal XT

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.