Cítíš se spokojeně během menstruace?

Menstruace patří do života ženy. Je to období, které by žena měla respektovat a brát ho jako součást svého života. Bylo by skvělé během menstruace odpočívat, stáhnout se do ústranní a do sebe. Vnímat, co tělo chce a moci se ponořit do meditace.

Bohužel dnešní doba tomuto cyklu a potřebám právě neprospívá… Ženy nemají šanci opustit koloběh práce a rodinného života. Ani nemají žádné úlevy v práci. Stojí u pásu v továrně, operují dlouhé hodiny na sále, sedí za stolem v kanceláři, sedí celý den v lavici a ani nemají čas se zastavit a vydechnout si.

Potom je těžké nenadávat a nestěžovat si a přijímat s láskou těchto několik dní.

Proto Vám chci předat můj příběh, abyste aspoň něco mohly změnit a cítit se jinak v tento čas.

„Jsi a cítíš se spokojená a svobodná během menstruace? Já se tak rozhodně necítila, i když mi to slečny a paní v reklamách na vložky slibovaly… Rozhodně to byla otrava! Pak jsem naštěstí potkala svojí kamarádku, co se vrátila z Anglie a nadšeně vyprávěla o menstruačním kalíšku. Nejdřív jsem nechápala její nadšení v čem může být tak úžasný, protože představa menstruace ve mně nic úžasného nevyvolávala.

Začalo mi to vrtat hlavou a řekla si, že když to nevyzkouším, tak se to nikdy nedozvím. Pročetla jsem si pár informaci na internetu a začalo se mi to čím dál víc zamlouvat. Konečně jsem pochopila, jak mohu zalévat svojí zahrádku menstruační krví. Dlouho jsem na toto téma přemýšlela, jak to asi udělat, když nosím vložky, či tampóny. No a pak už mi to bylo jasné. Jednoduše se krev z kalíšku vylije kam potřebuji…

Taky jsem měla spoustu otázek v hlavě, co při sportu, plavání a jízdě na kole, koni. Na jedné diskusi jsem našla holčinu, co s kalíškem jezdí na koni a to rozhodlo. Šla jsem ho objednat.

Teď už sama ze své zkušenosti vím, že jakýkoliv pohyb, sport a zábava, či sezení v práci je s kalíškem naprostá pohoda. Už chápu, proč kamarádka mluvila tak nadšeně, je to totiž naprosto jiné než se stresovat s vložkou či tampónem. S kalíškem jsem totiž poprvé zažila, že jsem úplně zapomněla na to, že to mám.

Ano, je těžké vůbec tomu uvěřit, ale je to tak… Můžu si plně užívat saunu a plavání a relaxování v bazéně. Vlastně cokoliv. Už se cítím během svých dnů rozhodně jinak. Spokojeně zalévám svou zahrádku a mám dobrý pocit z toho, že příroda díky kalíšku nemusí zápasit s haldami odpadu z našich košů v koupelnách a WC, protože kalíšek stačí jen jeden a vydrží více jak 10let. Cítím se dobře a svobodně, proto jsem se rozhodla s velkou podporou mého partnera to šířit dál mezi ženy. Je škoda, že mnoho žen o této možnosti neví. Znám mnoho žen a dívek, které kalíšek mají a nedovedou si už představit návrat do středověku vložek. Své dny si díky kalíšku dovedou užít a jsou spokojené …

Kalíšek přinese pohodu, pohodlí a svobodu při menstruaci. Byla jsem jím tak nadšená, že jsem se za velké podpory mého partnera rozhodla kalíšek šířit dál mezi ženy a podílet se tak na jeho propagaci a prodeji.

Kateřina

Více informací lze nalézt na

www.menstruacevpohode.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. llMYfV napsal:

    evolution casino
    399llMYfV;“^

  3. hjbtmu napsal:

    evolution korea
    552hjbtmu“|(

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.