Cítíš se sama?

Odpovím ti jedním slovem, NEJSI. Nikdy nebudeš.

Možná ti to teď přijde jako fráze.
Rozešel se s Tebou přítel? Jsi po rozvodu s manželem? Zemřel ti někdo hodně blízký? Pohádala ses s nejlepší kamarádkou?

V životě nás potkávají další a další údery – to je život. Kdyby vše šlo tak dobře jak po drátkách, život by nebyl výjimečným místem, ve kterém jsi ty sama tou nejúžasnější bytostí. Ano, život si samy režírujeme a hrajeme v něm tu nejdůležitější roli – jsi to právě ty sama, kdo udává svému životu ten či onen směr. Záleží na tom z jakého úhlu se na svůj život právě díváš. Co zkusit změnit úhel pohledu?

Vezmi si fakt, že na světě je spousta lidí, kteří řeší stejné potíže jako ty. A pokud vyrazíš ven, tak i lidé, které si ještě neznala, můžeš poznat. Usměješ se na procházející paní, ona ti stejným úsměvem odvětí. Ano, funguje to tak.

Jak se chováme my, co činíme, to se nám vrací.

Všechno, tečka. To dobré i to špatné.

Jsi sama, opuštěná? Zkus na samotě hledat pozitiva. Ostatně jako u všeho, když se díváme na to pozitivní, proč se nám to či ono děje. Pozitivní události pak automaticky rostou. Vše, k čemu směřujeme svou energii, to roste. Stejně tak to platí v případě, pokud máš nasazené tmavé brýle – nic tě nepovzbuzuje. Spíš jsi otrávená. Znáš ten pocit? Já ano a dost dobře.

Vše, co se nám v životě děje,
se děje z nějakého důvodu.

Depositphotos_9722668_xs (1)Je to proces, je to o postoji. Znám sama sebe ve chvílích, kdy jsem se na rozchod s partnerem dívala jako na ten nejtragičtější film (i když jsem se rozešla já s ním). Vše, co v životě děláme, má svůj důvod. A pro pozitivní život je třeba to tak brát. Vše je jak má být a tak je to v nejlepším pořádku.

Věděla jsi, že samota je naopak velmi přínosná pro Tvůj život?
Když jsi sama, v hlavě se ti utřídí myšlenky, díváš se na věc otevřeně.
Máš čas na přemýšlení o svém životě, to je to nejdůležitější v životě – přemýšlet o svém životě, vždyť ho žijeme jen jednou a to právě teď, zasloužíme si to.
Když se zastavíš, zajdeš do přírody. Posloucháš zpěv ptáčků v lese, pozoruješ západ slunce… Jsi sama, samotinká. V tu dobu v sobě startuješ proces uvědomění. Zastavíš se a analyzuješ svůj život.
A to je správně.

Lidé žijí v neustálém spěchu. Ve chvílích, kdy dorazí domů z práce či školy, zapínají televizi, do uší jim zní hudba, usínají při filmu. Ti nikdy nezažijí ten klid – z a s t a v e n í  se  nad svým životem… Možná se toho i bojí. Bojí se ticha, bojí se příchozích myšlenek právě na téma „jejich život“. Je spousta lidí, kteří se bojí přijmout odpovědnost za svůj život – proto neustále utíkají, v podstatě sami před sebou.

Dívej se na samotu jako největší dar, který si můžeš dát.

Já miluji samotu, protože si utřídím myšlenky, kontroluji svůj životní směr, kterým razím. Uvědomuji si to, jak je krásně na světě. Projevuji vděčnost za svůj život. Děkuji za to, že jsem zdravá, mohu dělat vše, co mě baví a naplňuje. Mé myšlenky proudí. V přírodě přichází nové nápady, které by mě v každodenním shonu ani nemohly napadnout. Protože když jsi v dění, tak se soustředíš právě na to, co vykonáváš. Moc dobře nefunguje dělat dvě věci najednou. A pokud ano, tříštíme síly do dvou činností a tak ani jedna z nich není stoprocentní.

Svou samotu vnímám jako vodu, kterou potřebuji k životu.

Dnes samotu vnímám jako to nej, co existuje. Jsem sama sebou, nejsem ovlivněná okolnostmi, lidmi. Kladu si otázky, vnímám jak na to reaguje moje tělo, moje pocity. Neposlouchám názor někoho zvenčí, poslouchám jen potřeby své duše. A že nevíte jak rozpoznat odpovědi sami v sobě?

Stačí poslouchat své pocity.

Když se bojíte, cítíte se uvnitř sebe zkroušeně, když jste natěšení, cítíte takové to vnitřní chvění – to je dobrá známka toho, že to, na co se těšíte, stojí za to!

Užívej si svůj život, i když jsi právě sama. Otoč samotu ve svůj prospěch. Je před tebou další etapa života. A ty to zvládneš! Nepotřebujeme být závislí na jednom člověku. Vždyť, když se nám rozbije auto na silnici, najdou se dobráci, kteří nám pomohou.

I kdyby sis z tohoto článku vzala jedinou větu, která ovlivní tvůj život k lepšímu, budu šťastná.

 

Děkuji za zveřejnění mých slov, vážím si toho.

 

S láskou, Romča

www.romcasedlackova.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. HUdMrF napsal:

    evolution casino
    058HUdMrF\“+

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.