Bonding u císaře? Jde to?

Myslíš si, že bonding u císařského řezu není možný? Mýlíš se. I když realita ve většině českých porodnic je jiná. Ano, ve většině porodnic se stále tato „služba“ neposkytuje. Když ale budeš hledat, zjistíš, že díky bohu jsou i takové porodnice, které ti bonding umožní.

Napadá tě otázka: „A co je na tom bondingu tak úžasného?“ Nebo si říkáš: „Budu mít dost starostí sama se sebou, a jak bych vlastně miminko vůbec držela? Vždyť by mi mohlo spadnout.“

Bonding u císařského řezu by měl být standardem

Já si myslím, že je BONDING u císařského řezu zásadní a moc potřebný. Je natolik důležitý, že by se, podle mě, měl stát standardem při všech císařských řezech, které jsou prováděny pod částečnou narkózou.

Mám za sebou tři císařské řezy. Jeden akutní, provedený pod celkovou narkózou. Druhý porod byl už plánovaný s částečnou narkózou bez bondingu. A třetí porod, provedený pod částečnou narkózou a s bondingem. Díky tomu mohu napsat, jak jsem to vnímala já.

První porod, akutní císař, byl pro mě obrovským traumatem. Nejenom, že byl bez bondingu, ale porodila jsem bez vědomí toho, že rodím. Takže po probuzení mi přivezli dítě, které „prý“ bylo moje. Vím, že to zní ošklivě a nemožně. Ale cítila jsem to tak. Byla jsem od svého dítěte naprosto odpojená. Jakoby vůbec nebylo mé…

U druhého porodu mi sice bonding v porodnici slíbili, ale realita byla úplně jiná. Malou mi na sále ukázali už zabalenou a řekli: „Maminko, tohle je vaše holčička, je krásná.“ Poprvé jsem ji pořádně viděla až na pokoji. To bylo přibližně po 50-60 minutách. Tak dlouho jsme byly od sebe. Díky tomu, že jsem si prožila radost z jejího narození hned na sále, tak jsem ji přijala mnohem lépe než prvního syna. O to hůře jsem vnímala naše prvotní odloučení.

Trvalo mi pak dlouho, než jsem přišla na to, jak si tyto porody zpracovat.

Třetí porod byl pro mě dar

Zažila jsem tolik nádherných pocitů, které by bez bondingu nikdy nepřišly. Nejen, že jsem slyšela své dítě poprvé zakřičet (a že teda má hlas jak zvon), ale poprvé v životě jsem viděla ještě neumytého novorozence pokrytého mázkem.

Nejsilnějším okamžikem pro mě bylo, když mi nahého Eliáška položili na tělo. V tom okamžiku se uklidnil, přestal plakat a svůj pohled upřel na mě.

Ty nádherné oči! Bylo to jako kdyby mi říkaly: „Tak ty jsi ta moje máma, kterou jsem vždycky slyšel. Mám tě rád.“ A já měla oči zalité slzami dojetí. Poté začal hledat, kde má své mlíčko. Prožívali jsme to společně s manželem a byli jsme naprosto šťastní a nasycení láskou.

Z operačního sálu syna odnášel manžel. Měl ho připevněného na své vysvlečené hrudi. Já se za nimi dívala a bylo mi už jedno, jak dlouho bude ještě zašívání trvat. Byla jsem pod vlivem hormonů štěstí a věděla jsem, že kluci jsou spokojeně spolu.

bonding novorozence

A v čem spočívá síla bondingu? Já to cítím takto:

  • Zaplaví tě okamžitě hormony štěstí a ty „vyletíš na měsíc“. Ten pocit je prostě… Nepopsatelný! Je to něco tak úžasného! Opravdu bych si přála, aby ho zažívaly všechny císařovny.
  • Máš úplně jiný vztah k dítěti už od první chvíle. Jsi vědomě u porodu a tudíž víš, že je miminko tvé, a miluješ ho od prvního momentu.
  • Dříve se ti spustí laktace.
  • A samotné dítě je klidnější (nezažilo pocit, že ho máma hned po narození opustila, což si myslím, že ty miminka opravdu bohužel prožívají).

Místní porodnice bonding neposkytuje. Co mám tedy udělat?

V první řadě se ve tvé místní porodnici po bondingu ptej. Pokud ho nemohou poskytnout, tak jim s klidným srdcem řekni, že bohužel pojedeš rodit tam, kde ti to umožní. Možná tě napadá, že jsem padlá na hlavu, proč bys jim tohle povídala? A má odpověď je jednoduchá.

Jen díky tomu, že my ženy budeme bonding samy poptávat, jen tím se může změnit i nabídka porodnic.

Pokud se více a více žen bude po bondingu ptát a posléze dávat najevo, že jede rodit jinam, tak si to lékaři jistě dovedou spočítat a bude jen otázkou času, kdy bonding bude standardem. A na tom se, milé Císařovny, můžeme podílet všechny. I ty můžeš něco změnit! Nejsme v tom samy. JSME CÍSAŘOVNY.

A druhý bod je: najdi si porodnici, která bonding poskytuje. Když máš porod plánovaný, tak nevidím problém v tom si zajet někam dále. I za cenu toho, že za tebou nepřijede žádná návštěva. Pět dní to zvládneš. A to, co zažiješ se svým dítětem ti už nikdo nevezme…

BONDING je první klíč k tomu, jak být spokojená a šťastná máma, Císařovna, už od prvních vteřin vašeho společného života.

Drahá CÍSAŘOVNO, mysli prosím více na sebe. I tak „obyčejná“ věc jako je bonding dokáže neskutečné věci. Vše tak může být jinak. Přijetí miminka, problémy s laktací i velikost možného traumatu. Držím nám palce!

Petra Drahošová

Trojnásobná Císařovna, která provází ženy trnitou cestou k přijetí sama sebe jako CÍSAŘOVNY. Autorka eBooku Jak pečovat o sebe a jizvu po císařském řezu, ve kterém, vedle různých způsobů péče o jizvu, odhaluje své metody vyrovnání se s traumatem zvaným císařský řez. www.jsmecisarovny.cz
facebook/jsmecisarovny

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Eliška napsal:

    Děkuji za váš článek. Jsem moc ráda, že jsem na něj narazila.
    Přesně jako byste psala o mně. První porod akutní sekce v celkové narkóze. Po probuzení mi dovezli krásné čisté miminko, ale tak nějak „nebylo moje“. Druhý porod také akutní sekce, ale už při příjmu jsem hlásila, že pokud dojde na sekci, tak chci částečnou narkozu. Přání bylo splněno, ale dceru jsem viděla jenom na vteřinku, protože kvůli komplikacím při porodu měla zdravotní problémy. I přesto jsem k ní měla vztah jiný než k synovi.
    Příští rok mě čeká třetí, tentokrát plánovaný, císař. A já moc doufám, že mi v naší porodnici bude umožněn bonding ještě na operačním sále.
    Děkuji za povzbuzení
    Eliška

  2. Leigh Travillion napsal:

    Mempunyai kolam renang yang menawan dengan air kolam renang yang biru bening dan berkilau yaitu Hasrat Anda….kami siap menolong Anda membikin kolam … lihat di https://treatment-air-kolam-renang.netlify.app/perawatan-air-kolam-renang-bandung.html untuk lebih lengkap

  3. Kareen Emfield napsal:

    Jual Beton Instan dari berjenis-jenis merek terbaik harga murah dari distributor legal di indonesia. Tersedia Ready mix concrete kemasan ataupun kendaraan beroda empat truck beton … segera kunjungi https://sheetpilemegacon.kedungsepur.my.id/2020/09/harga-sheet-pile-megacon-di-gunungpati.html

  4. Jose Suellentrop napsal:

    beton cor untuk keperluan konstruksi bangunan anda. Klass B-0 Dipakai untuk dasar atau sebagai pengeras … selengkapnya https://fiturbeton.blogspot.com/2018/05/jual-pagar-panel-beton-pracetak-di_8.html

  5. Lee Wayman napsal:

    WC phenolic toilet ini juga banyak sekarang untuk gedung komersial seperti sekolah. Menggunakan WC phenolic kamar mandi hal yang … tap https://showerbox.jabodetabek.my.id/2020/10/jual-shower-box-1-bergaransi-0812-8143.html to go further.

  6. Trevor Buckless napsal:

    Harga Beton Precast 2020 atau beton pracetak untuk keperluan konstruksi, … dan berikut ini ialah berberapa produk beton precast yang bisa kami jual. segera kunjungi https://roadbarriermegacon.kedungsepur.my.id/2020/08/harga-road-barrier-megacon-1-di-tingkir.html

  7. Manda Dirosa napsal:

    Jasa towing atau derek gendong menjadi salah satu pilihan bagi pemilik kendaraan beroda empat untuk merasakan mobilnya saat … info lebih lengkap https://jasa-towing-mobil.blogspot.com/2020/11/harga-towing-mobil-pekanbaru-jakarta.html

  8. Cecilia Stweart napsal:

    Kaca tempered yaitu kaca yang dikeraskan dengan memanaskan kaca lazim sampai menempuh temperatur sekitar 700 * C, selengkapnya https://jasakacashower.blogspot.com/2019/12/jual-kaca-shower-pintu-kamar-mandi-1-di_17.html

  9. Earl Krauss napsal:

    Epoxy is a permanent adhesive used on various types of areas, from plastic to metal. … Epoxy begins in a liquid state. Because it is blended, the substance’s temperature heats… click https://epoxy-lantai-gudang.blogspot.com/2021/01/jasa-epoxy-lantai-gudang-ternate-1.html for more information.

  10. Ayana Rodick napsal:

    PabrikPintu.co.id has become the leading door manufacturer and additionally dealers found in Indonesia for the purpose of entry and also advanced insides doors, produced in great wooden, powder … tap https://pabrikpintuharmonika.blogspot.com/2019/11/jual-pintu-harmonika-lamongan-harga-per.html for more offers.

  11. videoproc crack napsal:

    videoproc cracked Here is a useful place where you can easily find Activators, Patch, Full version software Free Download, License key, serial key, keygen, Activation Key and Torrents. Get all of these by easily just on a single click.

  12. BluffTitler Crack is an easy-to-use and comprehensive software that you can utilize to build and edit 3D images. The result can be instantly reproduced via the screenshot player or exported with photos and videos with video clips (supported by the chroma key), multimedia displays, white displays, and layouts for use on websites.

  13. Parallels Toolbox Crack provides many hassle-free tools to simplify your daily work. In addition, the directory, which contains several programs that can be accessed through the same interface, performs well-integrated functions.

  14. Apex legends Download For Pc Developed by Respawn Entertainment and distributed by Electronic Arts, Apex Legends Crack is an exciting and free-to-play fighting game. The game was released in February 2019 and is compatible with many platforms such as Xbox One, PlayStation 4, and Microsoft Windows. Then the Nintendo Switch version of Apex Legends will also be unveiled.

  15. wondershare allmytube cracked Here is a useful place where you can easily find Activators, Patch, Full version software Free Download, License key, serial key, keygen, Activation Key and Torrents. Get all of these by easily just on a single click.

  16. easeus todo backup cracked Here is a useful place where you can easily find Activators, Patch, Full version software Free Download, License key, serial key, keygen, Activation Key and Torrents. Get all of these by easily just on a single click.

  17. Tenorshare 4uKey three Crack software allows you to unlock locked Android systems, iPhones, and various cellular units which have been locked by forgetting their passwords. When using numbers to lock and register a tool, you must enter those numbers to unlock it. For those who neglect their password, here is the answer for you. For many of these options, people go to mobile phone stores and pay cash to unlock the system. Someone who is new to Android players does not know how to fix this problem.

  18. Antivirus VK Pro Crack deeply scans all your files and folders on your system. Its scan engine has passed all EICAR test files and detects over 4 million malware on your system. With the advancement of technology and the internet age, it is very likely that the system gets affected very quickly and leads to the corruption of your hardware.

  19. you can create stunning and highly processed images, as well as stunning views and portraits. Aurora HDR is designed to handle difficult lighting situations where highlights and shadows predominate in the same image and are also used to create stunning and highly processed images. Aurora HDR Crack New Aurora HDR Crack Amplify your footage with next generation HDR. Perfect every detail with powerful new technology.

  20. Switch Sound File Converter Crack is a useful program for converting audio files. It is also better and more efficient for all formats. Also, it is a very easy tool to use. You can convert and compress audio files at any time. Batch Audio Converter converts a group of files simultaneously and extracts the audio from any media file, including video.

  21. iSumsoft Cloner Crack is a safe and reliable cloning software for your system or partition, which can accurately backup, copy and restore Windows operating system and hard disk partitions. If you have iSumsoft Cloner Ultimate Edition, you can clone your entire system and transfer data from one drive or hard drive to SSD and from one system to another without data loss. iSumsoft Cloner is a program that makes safe and secure copies of partitions. It can safely backup, copy and restore the operating system and Windows partitions to the hard drive.

  22. Refx Nexus Crack is a state-of-the-art, highest-quality ROM synthesizer that can turn your musical dreams into an incredible reality. Forget about stereotypical, boring, outdated, and old-fashioned ROM synths and harness the power of NEXUS2 to take your productions to a new level of greatness. Here you will find many expansions and presets for NEXUS. NEXUS2 explores new sonic territory by delivering complex, ultra-thick contemporary sonic storms that sound as good as the best and most expensive material available today. A powerful and flexible architecture is the basis of the instrument’s design, immediately useful and spontaneously attractive.

  23. WinZip Disk Tools Crack removes unnecessary data such as useless files and temporary files from your hard drive, maximizing precious disk space and improving the overall performance of your computer. Its comprehensive search feature identifies duplicate files and helps you quickly remove them.

  24. Windows 7 All in One is the best operating system for professionals and businesses. It is the most versatile and powerful version of Windows 7. It combines the entertainment features of Home Premium with the professional capabilities of Professional, including the ability to run programs in Windows XP mode. For added security, you can encrypt your data with BitLocker. Flexibility to work in one of 35 languages. Get it all with Windows 7 Ultimate ISO Download.

  25. WinISO Crack napsal:

    WinISO 6.5.2 Crack With Registration Code Full Version 2022 WinISO Crack provides the ultimate remedy to allow applications to edit, mix, burn, cut, create, convert and win Blu-ray discs easily by making the deployment document

  26. Zemax Opticstudio Crack is optical design software used to design and analyze optical and lighting systems. Moore and is touted as the premier visual design program for Windows. The first version of the program was released in 1990 under the name Max, which was later renamed Zymx. It is used for the design and analysis of image processing systems such as camera lenses and lighting systems.

  27. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  28. Momina napsal:

    I’m the owner of this website. I’ll provide the service of all types of crack software for PC. You can also download it.
    Zemax Opticstudio Crack

  29. Amna Khan napsal:

    I like your all post. You have done really good work. Thank you for the information you provide, it helped me a lot. I hope to have many more entries or so from you.
    Very interesting blog.
    Zemax Opticstudio Crack

  30. Very interesting , good job and thanks for sharing such a good blog.

  31. Iesha Meitz napsal:

    Executive-Education.id is a personal teacher provider site in Jabodetabek that is able to help parents to seek out tutors for their children according to their wishes… visit https://kursus-mandarin.vercel.app/kursus-bahasa-mandarin-pademangan.html for more information

  32. Jeanne Karabin napsal:

    Ideal and also Cheapest Jabodetabek Private Training, all of our personnel along with instructors are available to your home, established your own personal study routine and may pick any kind of discipline involving analyze … click https://privat-inggris.netlify.app/kursus-bahasa-inggris-tangerang-selatan.html for more information

  33. Donya Vansise napsal:

    Currently private lessons for PAUD, TK, SD, SMP, SMA, and Alumni. With a built-in and accelerated method, it really is hoped that it are able to foster a generation of people with good morals… for more information https://lesprivat-exed.blogspot.com/2022/05/les-privat-senen-1-terbaik-executive.html

  34. Preston Connolly napsal:

    Are you ready to attempt a transformative language chance to learn? Check out Executive-Education.id’s language you are studying course. From cultural immersion to expert guidance, our program offers a holistic method to language acquisition. Explore the advantage of a brand new language, broaden your horizons, and gain a competitive edge in today’s interconnected world. Go to https://kursus-korea.github.io/kursus-bahasa-korea-cilincing.html for latest details.

  35. This is an amazing blog containing very informative data. Thank you so much for sharing it with us. Keep sharing such information to keep us up to date. Try TeamViewer Crack 2023 now to remotely access other PCs in a safer way.

  36. This post contains very useful information especially for the modern digital life. Thank you so much for sharing this precious information with us. Try iMyFone D-Back Crack Download now to retrieve your accidentally lost data in a few seconds.

  37. Thank you so much for sharing this information with us. Try Any Video Converter Crack now to convert videos between multiple audio and video formats.

  38. hassnian napsal:

    Nice Working. Thanks for sharing it.

    Parallels Toolbox Crack

  39. hussnain napsal:

    Nice Working. Thanks for sharing it.

    WinZip Disk Tools Crack

  40. Foodle napsal:

    I’d like to mention that this game is not only fantastic but also quite enjoyable. There is no need to download anything or join up in order to begin playing this board game on this platform, so if you find yourself bored in your spare time, you can come to this platform and start playing it.

  41. Geometry Dash napsal:

    These games are designed to be easily picked up and put down, making them ideal for short breaks during a hectic day.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.