All is perfect

All is perfect

All is perfect je větička, která nás od určité doby velmi silně provází. A jak vlastně vznikla? Ani nevím, odkud to vzít, abych to dokázala dobře vystihnout. Je to pro mě tak silné a mocné téma. Nebojím se to nazvat životním tématem.

Mé životní téma

Na začátku je asi důležité říct, že celý můj život žiju s tím, že život dobrý, ale některé věci by mohly být jinak, někteří lidé by se mohli chovat líp a některé situace jsou trochu too much. Dřív jsem byla hodně nastavená na mód „opravářka“.

Měla jsem pocit, že život je super, ale bude úplně mega super, když tomu trošku pomůžu :) A tak jsem rozdávala nevyžádané rady, bojovala se situacemi, ve kterých se zvítězit nedá a tak nějak se můj pocit podobal misi.

Šla jsem z boje do boje.

Někde to dopadlo super, někde to nedopadlo. Co ale začalo být bolestné, byl můj pocit vyčerpání. Dostala jsem se do momentu vyhoření sama sebou. Přišlo mi, že svět potřebuje příliš mnoho zásahů a já jich nejsem schopna. Tak jsem postupně ztrácela radost z obyčejného bytí a vůbec netušila, co se to se mnou děje.

All is perfect

Osud mi hodně pomohl, když mě vrazil do situace, kdy jsem týden po porodu zůstala sama s malým ukřičeným balíčkem, hromadou odpadu v hlavě a ambicí mít život pod kontrolou. :) Začal děsivý souboj. Snažila jsem se dělat věci správně a ono to nešlo.

A já byla unavenější víc a víc.

Asi po půl roce jsem neměla chuť ani vstát z postele. Byla jsem zalitá úzkostí a sebelítostí. Zkusila jsem snad úplně všechno, abych zvrátila to, co mě drtilo. Pracovala jsem se sebou, abych byla klidná, s dcerkou, aby spala, v nové práci, aby vydělávala a já nemyslela na všechnu tu frustraci. Nic nepomáhalo.

Pořád se to jen zhoršovalo

Měla jsem pocit, že mi někdo drží hlavu pod vodou a dost dlouho mi trvalo, než jsem pochopila, že jsem to já sama. A pak, jedné noci, se mi zdál sen. Sen, který se stal odrazovým můstkem. Zdálo se mi, že jsem skutečně někde ve válce.

Kolem mě všichni bojovali na život a na smrt. V jeden moment už to vypadalo, že bude konec, někdo na nás začal střílet. Voják vedle mě mě strhnul na zem za ruku a podíval se na ní. Na té ruce bylo napsáno ALL IS PERFECT. On se zarazil tak, že se ho někdo další na to zeptal a on mu to nahlas přečetl.  V tu chvíli byl najednou klid.

Už nebylo důležité, kde jsme a co se kolem nás děje.

Z tohoto snu jsem se vzbudila s obrovským pocitem, že je všechno ok bez ohledu na to, jak to vypadá. Byl to tak silný pocit, že jsem si uvědomila to, co všichni osvícení už tisíce let říkají: důležité je přijetí, boj nepomáhá.

Uvědomila jsem si, že jsem vlastně celý život bojovala a že přijetí je vlastně mnohem vlídnější cesta. Taky mi došlo, že přijetí je vlastně jen otevřené srdce, které jsem si já pečlivě obetonovala, aby mě náhodou něco nezranilo.
První momenty přijetí ještě bojovalo ego, pak už nic.

All is perfect

Od té doby se kvalita mého života dramaticky změnila. Najednou mám pocit, že já jsem v pořádku, lidi kolem jsou v pořádku, situace jsou v pořádku. Že i když tomu nerozumím, proč se něco děje, tak je to v pořádku. Že je tu prostě něco mnohem většího než jsem já, co zná důvod, proč jsou věci jak jsou.

A já tu rozhodně nejsem proto, abych něco řešila. Že já tu jsem proto, abych byla, protože ALL IS PERFECT.

S láskou
Jana Basíková

Máte pocit, že si musíte svá přání těžce odpracovat, aby se splnila? Nevíte, jak si správně přát? Štve vás, že se vám přání neplní, i když poctivě děláte jantry, vision boardy, afirmace a kdoví co ještě? Pokud chcete letos Silvestr strávit smysluplně a tak, aby Vás do nového roku podpořil a chcete rok 2017 prožít podle svých přání a představ, pak si nenechte ujít tuto výjimečnou událost!

silvestr

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. foodle napsal:

    Chvíli mi trvalo, než jsem přišel na to, že jsem to já, kdo v sobě vyvolává dojem, že mi někdo drží hlavu pod vodou. Touha, která mě hnala dál. Vypadalo to, jako bych byl uprostřed války. Všude kolem mě probíhal boj na život a na smrt. Když už to vypadalo, že boje jsou konečně u konce, někdo na nás zahájil palbu.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.