Abychom mohli obejmout celý svět, potřebujeme nejdřív obejmout sami sebe

A proč dělám semináře sebelásky?

Mám tajnou vizi, kterou zde poprvé sděluji nahlas. Je tak velká, že jsem se stále trochu styděla, aby se mi někdo nevysmál. Ale už pro mě nastal čas postavit se za to, čemu věřím.

Mám vizi světa, ve kterém vládne láska.

Láska vyznačující se svobodou pro sebe i pro druhé, radostným sdílením, držením palců si navzájem. Láska, která nám dovoluje projít těžkými obdobími života s hlavou vztyčenou a jasným vědomím, že zase bude dobře a všechno těžké má svůj význam do té doby, dokud to v našich životech je.

Láska, díky které se jako lidstvo postupně léčíme, odpouštíme svým předkům strasti, které nám připravili, odpouštíme bolest našim předlouhým rodovým liniím.

Láska, která nám umožní odpustit těm, kdo nám dali životy – našim rodičům. Láska, která nás vede k vědomí, že darem života svůj úkol už splnili a ve své výchově dělali to nejlepší, co uměli.

Láska, díky které my ženy postupně odpustíme mužům, že se nás utlačovali a chtěli vlastnit a muži odpustí nám ženám, že se jim za to mstíme tím, že jsme vzaly jejich výchovu do našich rukou.

Láska, která nás vede k napravení svých osobních hodnot, zcela nezávisle na tom, co kolem nás dělají ostatní. I kdyby všichni jen lhali, kradli a podváděli, láska si půjde svou cestou.

Láska, která nám konečně objasní, že jsme každý originál, že každá podobnost je pouze domnělá, proto srovnávání, rivalita, boj a žárlivost nemají smysl.

Láska, která nás nechá prozřít a my pochopíme, že neexistují lepší nebo horší lidé, ale každý má opravdu svou hodnotu. S láskou v srdci můžeme, stojíc tváří v tvář největšímu „looserovi“, vnímat, že jeho hodnota je stejně vysoká, jako ta naše.

Láska, díky které můžeme vidět, jaká zbytečná dramata v životě hrajeme, jaké masky nasazujeme a zbytečně komplikujeme, co bylo „nadesignované“ jednoduše a přehledně, protože laskavě.

Láska, která nás povede k tomu, že budeme chránit místo a prostředí, ve kterém žijeme.

Láska, která nám pomůže vidět, že jen naše vlastní krutost je důvodem toho, že ještě stále jako lidé nejsme šťastní.

Láska, která nás bude držet za ruku ve chvíli, kdy se sami nad sebou zhrozíme, a ukáže nám, že můžeme teď hned něco změnit.

A kde se bere tato láska?

Je v každém z nás.

Co je prvním krokem, abychom ji měli pro svět k dispozici?

Potřebujeme vyléčit rány, zranění, bolavé srdce v jednom jediném místě na světě. V sobě samých.

Jak se léčí vlastní rány, bolest a zlomené srdce?

Když člověku v nás dáme všechnu bezpodmínečnou lásku, kterou máme a učíme se ji pro sebe rozvíjet a zvyšovat. Když začneme upřímně, přímočaře, jednoznačně milovat člověka, se kterým jsme se narodili, se kterým strávíme život a se kterým zemřeme.

Láska každého z nás funguje nejlépe jako lék na vlastní rány, vlastní můžeme léčit vlastním. Láska je lék, který pomáhá, abychom se přestali podílet na zlu a krutosti, a abychom v sobě probudili všeobjímající soucit.

Bez člověka v nás to nejde – nemá smysl dávat druhým, ale na sebe zapomínat, to je pouze následování již 2000 starého navyklého vzorce, který je základem nelásky. Ale tohle už dobře známe.

Obětovat se nemá smysl. Jít si tvrdě za svým nemá smysl. Pokud si přejeme lepší svět.

Uvědomit si sebe a dát sobě pozornost a lásku – to smysl má.

Co asi následuje, když máme pocit, že jsme se právě láskou nasytili, že jsme si ji dopřáli?

Radost, uspokojení, chuť sdílet, chuť být pro druhé k dispozici, chuť obejmout celý svět. A přitom to celé začalo pouhým objetím sebe sama.

Tohle jsou důvody, proč dělám semináře sebelásky dnes pro 100 a příští rok už pro 200 žen najednou. A tohle mohou být důvody pro vás, proč se takové masové akce k sebelásce zúčastnit. Ve více lidech se to lépe táhne.

Semináře 8. a 9.listopadu byly silné, překrásné, a byla jsem moc vděčná, že hlavním důvodem většiny žen bylo láskou rozzářit svět. Pochopily princip sebelásky – „dám sobě a získáváme všichni“.

Moc děkuji, z celého srdce děkuji, že jsme společně velkou vlnu odstartovaly.

S láskou Lucie

P.S. Nezajímá mě, že se má vize láskyplného světa naplní možná až za dlouhou dobu. Zajímá mě jen to, že už dnes pro to můžeme hodně udělat :).

P.S.1 Další velký seminář sebelásky proběhne 8.3.2014 a více informací o něm najdete ZDE >>>

P.S.2 Co říkají o mých seminářích účastnice si můžete přečíst ZDE >>>

Lucie Kolaříková

Psycholožka a přední česká expertka pro rozvoj zdravé sebelásky a zvládání strachu. Pozitivní psychologie a hravě kreativní metody dělají z jejích seminářů osobního rozvoje příjemný a transformační zážitek. www.luciekolarikova.cz

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.