6 tipů jak podpořit muže na cestě osobního rozvoje

V tomto krátkém článku bych se s tebou ráda podělila o tipy a možnosti, jakými můžeš svého muže ať už je to partner, manžel, bratr, kolega či tatínek, podpořit na cestě osobního rozvoje. Jakým způsobem mu můžeš pomoci růst a dělat změny v jeho životě. Jsou to věci, které zafungovaly u mě a mého muže Davida, který za posledních 5 let neuvěřitelně vyrostl, zmoudřel a zmužněl.

Možná se tu bude na první pohled zdát, že tyto tipy přímo s osobním rozvojem nesouvisí a bude tě napadat otázka: „No jo, ale tímhle ho přece na žádný seminář či k nějakému koučovi nedostanu.“ Moje odpověď zní: „Ale ano! Dostaneš. Jen musíš být trpělivá.“

Tím vším, co níže popisuji totiž začneš svého muže otevírat. Otevírat jeho srdce. A muž s otevřeným srdcem velice brzy zjistí, že je čas vykročit na cestu – Cestu pravého muže, že je čas udělat ve svém životě nějakou změnu, začne vidět, co mu v životě nefunguje, začne si uvědomovat své pocity. A začne jednat. Půjde do akce!

Jak tedy můžeš svého/své muže podpořit na jejich cestě?

1. Zaměřuj se na mužovy klady a pozitivní vlastnosti

Čím více pozornosti budeš zaměřovat na mužovy nedostatky, tím více očekáváš, že je muž opět projeví. Např. žena alkoholika stále očekává, kdy muž přijde domů opilý. Tím jen podporuje jeho alkoholismus svou vlastní energií. Čím více starostí si děláš s nedostatky svého muže, tím více vlastní energie jemu věnuješ, tím více ho v tom podporuješ. A naopak. Čím klidněji se zachováš k nedostatkům, tím méně se budou projevovat. Věnujse jeho dostatkům a přednostem.

Moje otázka na tebe: Co na svém muži milujete? Kvůli kterým skvělým vlastnostem jste si ho vybrala? Co je na něm úžasného a dokonalého?

2. Dopřej muži svobodu

Čím větší máš potřebu svého muže ovládat, kontrolovat či měnit, tím víc od tebe bude utíkat. Možná se bojíš samoty a z tohoto strachu pak jednáš tak, že muži poroučíš, diktuješ, radíš a přesvědčuješ ho o své vlastní pravdě. S takovou od tebe akorát tak brzy uteče. Muži milují svobodu, proto když mu dopřeješ jeho vlastní prostor, volný víkend nebo i týden, vrátí se k tobě a bude o tebe pečovat, jako o Bohyni. Vyzkoušeno a u nás doma to funguje skvěle!

Moje otázka na tebe: V jakém nejbližším termínu mohu na víkend odjet s kamarádkou a dopřát svému muži prostor? A co takhle týden? Jak se s touto představou cítím?

3. Obdivujte svého muže

Jako ženy potřebujeme lásku, muži zase obdiv. Aspoň to jsem vypozorovala u toho svého. Když jsem spolu s Davidem začali chodit, můj přirozený obdiv byl to, co v životě nikdy nezažil, co mu v životě chybělo. Myslím si, že i díky mému obdivu byl schopný se otevřít životu a světu a začít tvořit všechny ty úžasné věci, které dělá. Ty nejcennější vlastnosti muže ožijí totiž ve chvíli, kdy se naučíš všímat si ho a obdivovat ho. Tyhle vlastnosti čekají na tvou podporu. Chval jeho mužné tělo, jeho hlas, jeho úspěchy a nadání. Podporuj svého muže v jeho nápadech a touhách. Podpora a obdiv k jeho projevům mužnosti ti dovolí cítit se vedle něj skutečnou ženou. A to nám holkám přece jde, ne? :) Ale pozor, dělej to jen tak, jak je ti to příjemné, nic na sílu.

Moje otázka na tebe: Co na svém muži nejvíce obdivuješ? Aspoň 5 věcí! Možná 10 :)

4. Važ si svého muže

Často si přestáváme všímat pozitivních změn, které nám díky našemu muži vstoupily do života. Raději se věnujeme trápením a problémům, začínáme si více všímat mužových nedostatků. Proto ti doporučuji pravidelně myslet na to, že tvůj muž má spousty kladů, díky nimž jste spolu, díky nimž je ve tvém životě. Když jste se seznámili byl to jistě ten nejúžasnější muž na světě. To vše v něm zůstalo, jen jsi si toho přestala všímat. Věnuj svému muži více pozornosti, zajímej se o to, co dělá pro tebe a pro rodinu.

Pamatuj na základní životní pravidlo: “Čemu dáváme v našem životě energii a pozornost, to roste a sílí, toho je v našem životě víc a víc.” Takže co si vybereš?

Moje otázka na tebe: Svého může si vážím za….dělá pro mě….přestala jsem si všímat těchto jeho skvělých vlastností…

5. Ne-mlčení

Často máme pocit, že by náš milovaný muž měl přece vědět, co chceme, po čem toužíme a měl by nám plnit naše přání bez toho, aniž bychom musely něco říct. To je velký omyl. Svým mlčením jen prohlubuješ neporozumění, které mezi vámi vzniklo. Každé mlčení vás oddaluje. Najdi vhodná slova, abys vysvětlila svému muži co potřebuješ, po čem toužíš, případně co se tě dotklo nebo tě urazilo. Umožni svému partnerovi, aby pochopil, co se v tobě odehrává. Běž naproti pocitu, že jsi milována a chráněná.

Pokud zpočátku nebudeš schopná mluvit o tom, co se v tobě odehrává nahlas, zkus si své pocity nejdřív jen tiše pojmenovat v duchu sama pro sebe: „Tohle je strach. Tohle je smutek. Cítím se sama. Cítím se zraněná.“ Nauč se nálepkovat svůj vnitřní svět a uvidíš, že časem jej budeš schopná komunikovat i se svým mužem. Tvůj muž ta slova aspoň zpočátku potřebuje, protože je rozumově a logicky založený a nedokáže poznat, co se uvnitř tebe děje.

Zkus s ním komunikovat jazykem, který je pro něj pochopitelný a to skrze slova činností, pocitů a myšlenek, tedy v ideálním případě říkat partnerovi, co si myslíš, co cítíš a co chceš dělat.

Moje otázka na tebe: Představ si poslední situaci, když jsi místo komunikace mlčela. Co jsi chtěla svému muži doopravdy sdělit? Co se v tobě odehrávalo? A pojmenuj to prosím hezky pro muže stravitelným jazykem: Myslela jsem si tohle….cítila jsem toto a chtěla dělat tohle…

Naše úžasná ženská autenticita spočívá v tom, že to, co cítíme a myslíme si, také říkáme a děláme.

6. Péče o sebe

Tím, že o sebe bude pečovat, dopřávat si prostor sama pro sebe, vzdělávat se a růst způsobíte to, že se bude cítit…zkrátka dobře. Možná to teď neděláš. Možná nemáš čas zajít si na kosmetiku, přečíst si hezkou knihu nebo si zajít na seminář, který by ti dopomohl ke změně, na kterou tak dlouho čekáš.

Moje doporučení: Začni s tím! Teď hned! Tím, že si začneš projevovat lásku, pečovat o sebe, měnit věci, které nefungují se ve tvém životě spustí transformace. Začneš otevírat svoje srdce i tělo. Začneš se trvale měnit. A když se začneš měnit ty, začne se automaticky měnit i tvé okolí. Takže i tvůj muž. Je to nevyhnutelné.

Moje otázka na vás: Co si ve svém životě odpíráš, co si nedopřeješ? Na jaký seminář bys chtěla zajít, ale máš „dobré důvody“ proč si tam ještě nebyla? Jak často si uděláš čas jen na sebe, na rozmazlování, odpočinek?

Tímhle vším, milá krásko, podporujeme mužskou sílu. Tu zdravou a krásnou mužskou sílu, o kterou se pak můžeme opřít, které můžeme důvěřovat, kterou můžeme bezpečně následovat.

Díky této praxi dáme prostor tomu, že vedle nás poroste pravý muž. Možná se ptáš, kdo to vlastně je pravý muž? Díky tomuto videu možná dostaneš odpověď, stejně jako já.

Čím více my ženy pochopíme to, že muži potřebují prostor ke své cestě (Cestě pravého muže), to, že prožívají věci jinak než my ženy, tím se nám bude společně lépe žít a naše vztahy budou krásné a harmonické. A o to nám všem tady přece jde :).

Užívejte si život se svými úžasnými muži!

S láskou Alice

Zakladatelka a ♥ projektu Ženy ženám Alice je žena, která svým velkým srdcem, otevřeností, lehkostí, citlivostí, originalitou a důvtipem boří staré hranice a vytváří neomezený prostor pro růst. Je milovnicí lehkosti a svobody, zvířat, vaření, útulné atmosféry, cestování a také autorkou knihy 17 tváří ženy.
Komentáře
  1. Katka napsal:

    Alicko dekuji za tento clanek. Potrebujeme pripominat, ze muzske ego i srdce je stejne krehke jako to nase. Dekuji za to!

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  3. IzsJFH napsal:

    evolution korea
    036IzsJFH`’^

  4. JamesOneil napsal:

    The more you worry about your man’s shortcomings door companies boca raton fl
    the more energy you devote to him, the more you support him in this. And conversely.

  5. rosydam napsal:

    Join me in hogwarts legacy map , you will have an amazing experience with vivid 3d designs like never before.

  6. contentvisitor napsal:

    Pokud vám to něco připomíná, nejste zdaleka sami. Z velké části nás totiž ovlivňuje kultura stravování, dinosaur game kvůli níž se často ocitáme v bludném kruhu přemítání o jídle a přesvědčení, že naše volba jídla určuje naši hodnotu, což samozřejmě není ani v nejmenším pravda.

  7. Yuksioa napsal:

    I believe that the provided information is very useful, as it can be applied in a variety of situations and imparts new knowledge. I frequently watch these videos and play
    1v1.lol unblocked

  8. Carl Vickery napsal:

    Danke für die Ressource! Wenn Sie neugierig auf Click Test und deren Nutzen für Sie sind, lesen Sie diesen informativen Artikel.

  9. Amanda The Adventurer napsal:

    Samozřejmě! Děkuji za tento článek, Amanda The Adventurer, Buďte jejich posluchači: Poskytněte jim prostor, aby si mohli stěžovat, sdílet své obavy a úspěchy. Buďte aktivním posluchačem a projevte zájem o jejich zkušenosti.

  10. Dorothy napsal:

    I thoroughly enjoyed reading this informative blog post. The author’s attention to detail and engaging storytelling made the content come alive, leaving me with a newfound appreciation for the topic. I was fascinated by the myriad of uses that the Reaction Time Test offers. From sports performance training to assessing driving abilities, this test proves to be versatile and applicable in various fields. Its objective measurement of reaction times empowers individuals and professionals alike to make informed decisions based on cognitive capabilities.

  11. Michael napsal:

    This article resonated with me on a profound level, reminding me of the importance of embracing simplicity in our fast-paced world koho clicking As someone who wears contact lenses, the Kohl Click Test has become an essential part of my eye care routine. It helps me monitor the effects of prolonged lens wear and ensure the health of my eyes.

  12. Cynthia napsal:

    I was captivated by the author’s engaging storytelling in this post. The vivid descriptions and relatable anecdotes made it a pleasure to read, leaving me with a deeper understanding and a newfound appreciation for the subject matter. I stumbled upon this insightful article on mouse scroll wheel testing and was amazed at the benefits it can offer. From improving user experience and reducing frustration to optimizing content navigation and increasing productivity, the advantages are undeniable. It’s an essential practice for designers and developers seeking to create seamless and intuitive scrolling interactions

  13. Carl napsal:

    This post provided a fresh and unique take on a commonly discussed topic – well done! Whether you’re a programmer, writer, or simply someone who spends a lot of time on their computer, the spacebar counter online will revolutionize your typing experience. Say goodbye to fatigue and hello to efficiency.

  14. David napsal:

    Wonderful article, thanks for putting this together! This is obviously one great post. Unleash the power of automation with this incredible free auto clicker , saving you time and effort effortlessly.

  15. Your article’s impact goes beyond the screen. It stimulates thought and encourages readers to dig deeper into the subject.Monkey Typer has become an essential part of my daily routine. It’s like a workout for my fingers.

  16. Victor Patrick napsal:

    Fantastic post, many thanks for organizing! It’s clear that this is a fantastic post. tunnel rush

  17. Personality type preferences represent a consistent and enduring pattern of how we use our minds or how we focus our attention. Studies and experience show individuals have consistent psychological patterns. Someone may be energized by being around others, while someone else may be energized by spending time alone. Neither is wrong. A person can do both, but typically a person prefers one to the other.

    There are two major reasons to learn about personality type preferences:

    To understand your own preferences better, including how they affect you, your communication style, your learning preferences, and how they differ from others
    To understand and appreciate others‘ personality preferences
    Each personality preference has different strengths and challenges. By understanding our own and others‘ preferences, we can appreciate how everyone contributes in a given situation or task, or how everyone learns, which is the focus of this publication series.

    https://color-personality-test.odoo.com

  18. SSN generators napsal:

    SSN generators use an algorithm to generate random nine-digit numbers in the correct SSN format. So, there you have it – the lowdown on that real SSN generator and how it can get you quick results.

  19. sad napsal:

    I wanted to many thanks with this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post. technology blogs

  20. Paityn Parks napsal:

    As Kubernetes deployments continue to increase, the number of attack vectors, in theory, is expanding as well, helping to explain in part the surge in ransomware attacks and resulting damages for these environments. Kubernetes clusters, as well as containers in general, are vulnerable as entry points for intruders seeking to orchestrate ransomware attacks
    click to know more here –Kubernetes and Ransomware

  21. Bella spa having best customer feedback among all female to male body massage centres near me not an ordinary achievement giving 100% satisfaction is our main motto. We are giving weekly different types of offers which are customer friendly book your massage now.

  22. sad napsal:

    Took me time to read all the comments, but I really enjoyed the article. It proved to be Very helpful to me and I am sure to all the commenters here! It’s always nice when you can not only be informed, but also entertained! nowgoal streaming

  23. Paisley Tang napsal:

    comprehensive backup strategy is essential to mitigate these risks and ensure business continuity in the face of adversity.
    read more here at KUBERNETES CLUSTER BACKUP

  24. Paisley Tang napsal:

    RTO backup refers to “Recovery Time Objective” backup and recovery. In short, it’s a practice that aims to restore your data and get critical systems up and running as quickly as possible after a disruption.
    read more here at RTO Backup Solutions

  25. Feeling personality type

    Feeling (F) is another trait found in the MBTI assessment. People with the feeling trait, or feelers, are typically aware of not only their own emotions but the emotions of others around them, too.

    Type G Personality also called gifted or geeky are sensible yet creative individuals. They are gifted with great farsightedness, intuition, and intellectuality.

    Judging (J) and perceiving (P) are opposite ends of the personality spectrum in relation to how a person approaches the outside world. Individuals who are judging-oriented are structured and make formal decisions, while perceiving-oriented individuals tend to plan less and adapt better to change.

    D-style folks are direct and strong-willed. People with C styles are composed and analytical. DC styles are a blend of the two. Everyone is a mixture of all DiSC styles, but most people tend toward one or two.

  26. cms nppes napsal:

    Typ NPI je označení používané Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS) k identifikaci typu poskytovatele, kterému je přiděleno číslo National Provider Identifier (NPI).

    NPI je jedinečné 10místné identifikační číslo, které je přiděleno poskytovatelům zdravotní péče ve Spojených státech amerických. Číslo NPI používají poskytovatelé zdravotní péče a organizace k identifikaci sebe sama a svých účetních postupů při podávání žádostí do Medicare a dalších programů zdravotního pojištění.

    Označení typu NPI se používá k označení konkrétního typu poskytovatele, kterému je přiděleno číslo NPI. Existuje osm různých označení typu NPI:

    Individuální poskytovatel
    Skupina
    Zařízení
    Organizace
    Partnerský jedinec
    Partnerská organizace
    Podčást
    Neznámý
    Nejběžnější označení typu NPI je „Individuální poskytovatel“. Toto označení se používá pro poskytovatele, kteří jsou jedinými vlastníky, nezávislými dodavateli nebo zaměstnáni praxí či organizací. Označení „Skupina“ se používá pro skupiny poskytovatelů, jako jsou ordinace lékařů, kliniky nebo nemocnice. Označení „Zařízení“ se používá pro zařízení dlouhodobé péče, jako jsou pečovatelské domy nebo zařízení asistovaného bydlení. Označení „Organizace“ se používá pro zdravotní plány, organizace řízené péče nebo jiné organizace.

    Označení „Partnerovaný jednotlivec“ a „Partnerská organizace“ se používají pro poskytovatele, kteří jsou součástí skupinové praxe, ale nemají vlastní číslo NPI. Označení „Podčást“ se používá pro dílčí části poskytovatele, jako je laboratoř, která je součástí nemocnice. Označení „Neznámé“ se používá, když je typ NPI neznámý nebo není použitelný.

    Označení typu NPI je důležité pro účely fakturace a úhrady. Při podávání žádostí do Medicare nebo jiných programů zdravotního pojištění musí poskytovatelé uvést své číslo NPI a označení typu NPI na formuláři žádosti. Typové označení NPI se používá ke stanovení způsobilosti poskytovatele k úhradě a výše úhrady.

  27. Turmelle napsal:

    This is the kind of content that keeps prodentim me coming back to your blog.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.