10 důvodů proč je dobré být cyklickou ženou

Každý měsíc, v každé fázi si uvědomuji výjimečnost svého cyklu a svého ženství!
Jsem vděčná, děkuji za to, že mohu být ženou.

1. Vím, že můžu odpočívat – nenutím se do výkonu, když to nejde. Se znalostí cykličnosti přichází uklidnění, že někdy prostě můžu odpočívat. Dříve jsem si myslela, že musím stále pracovat na 100%. Díky tomu jsem měla silnější menstruační bolesti, bolesti hlavy a hlavně jsem byla nervózní, ve stresu. Někdy se mně třásly snad všechny vnitřnosti, celé tělo.

2. Vím, že přichází dny, kdy umím být kritická, protivná. Nedělám z toho závěry. Nerozcházím se každý měsíc, nekončím v práci. Když občas vybuchnu, uvědomím si to. Vím, že musím počkat pár dnů, aby bylo zase vše v pořádku. Své okolí na tyto dny včas upozorním. Svým dcerkám i partnerovi řeknu, jak se cítím.

3. Vím, že jsou dny, kdy budu víc pracovat. Vzhledem k tomu, že jsem si dopřála odpočinek, vím, že musím někdy víc pracovat. Doháním úkoly a díky tomu toho opravdu hodně zvládnu. Jsem v logice, výkonu. Mám hodně mužské energie a dokážu toho hodně posunout.

4. Vím, ve kterých dnech dokážu být empatická, společenská, komunikativní. Na tyto dny si plánuji společenské akce, oslavy. Méně pracuji u počítače, mám více jednání. A daří se mi. Čas, kdy miluji být s dcerami. Rozumíme si. S menší dcerkou si hrajeme, s větší dcerkou povídáme. Užívám si své mateřství.

5. Vím, kdy přichází kreativní část a já jsem připravena tvořit. Využívám ji. Najednou to prostě jde. Jsem schopná napsat články, nad kterými v jiných dnech jen tak sedím. Naplánuji různé akce, web.
Dokážu vymyslet řešení, které mě jindy nenapadne.

Woman in Red

6. Vím, že v některých dnech mám velkou potřebu uklízet, ale dochází mně síly. Dřív jsem se do toho vrhla a nakonec byla velmi frustrovaná, že už nemůžu. Dnes si dám jen dílčí úklid, z kterého mám dobrý pocit a nejsem tolik unavená.
Dokážu se z toho radovat a užívat si, že jsem zase s něčím pohnula.

7. Vím, že jsou dny, kdy miluju sex. Dny, kdy je vhodné se více věnovat partnerovi. Být s ním. Užívat si svého těla. Užívat si jeho doteků. Posunovat své tělesné prožitky do jiných dimenzí.

8. Vím, že existuje čas, kdy je vhodné přemýšlet nad smyslem toho, co dělám. Ponořím se víc do sebe a má intuice přichází se zajímavými nápady. Jestliže chci udělat ve svém životě nějakou změnu, počkám si na tyto dny. Pak mám opravdu jistotu, že mé rozhodnutí je správné.

9. Vím, že existují dny, kdy mně jde velmi dobře plánování. Dokážu si rozplánovat soukromé i pracovní aktivity v souladu se svou cykličností. Někdy mám dny, kdy ne a ne se rozhodnout. V těchto dnech je to pravý opak. Dokážu udělat rozhodnutí. A pokud to ještě propojím s jistotou založenou na intuici, je to úplně skvělé!

10. Vím, že díky své cykličnosti jsem celistvá. Jsem ženou. A své ženství vnímám jako dar.

 

Miluji svůj cyklus. Díky své cykličnosti jsem ženou, která je svůdná, vášnivá, kritická, neústupná, milující, mateřská, výkonná, plánující, aktivní, pasivní, odpočívající. Přijala jsem svou dívku, milenku, čarodějku i stařenu.

Všechny v sobě akceptuji a v každé fázi vítám. Každá přináší velké dary!

Objevte i vy své čtyři ženy!

 

S láskou

Dáša

Více na www.zenskecykly.cz!

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. dCLrgd napsal:

    evolution korea
    925dCLrgd+,\

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.